Maak kennis met ons team van specialisten

Wie is Stéphanie?

“Mijn naam is Stéphanie Bergen-Wierth. Ik ben getrouwd met Fabian en in 2017 zijn wij de ouders geworden van dochter Meije. Sinds januari 2021 werk ik bij Kinderfysiotherapie Hellevoetsluis, onderdeel van Weeda van den Berg fysiopraktijken. In 2013 ben ik afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut aan de Hogeschool Leiden. Ik kwam bij een eerstelijnspraktijk te werken met een zeer ervaren kinderfysiotherapeut. Zij heeft me gecharmeerd voor dit deel van het vak en ik vond het zo ontzettend leuk dat ik een jaar later de masteropleiding tot kinderfysiotherapeut ben gaan volgen aan de Hogeschool van Rotterdam. In 2017 ben ik afgestudeerd als MSc Kinderfysiotherapeut.

Werken met kinderen is mijn passie geworden, ik ben de afgelopen jaren in het vak gegroeid. Mede doordat ik veel ervaring op heb kunnen doen onder de vleugels van een ervaren kinderfysiotherapeut en veel van haar heb kunnen leren. Daarnaast heb ik in 2021 de cursus Sensorische Informatieverwerking afgerond en kunt u ook bij mij terecht voor prikkelverwerkingsproblemen of vragen hierover. SI-therapie is een prachtige toevoeging op het vak. Het ervaren van zintuigelijke informatie heeft grote invloed op de motoriek, denk bijvoorbeeld maar aan het verschil van staan op een been met ogen open of dicht. De tweede is veel moeilijker, omdat er informatie wordt weggenomen. Zo kunnen er zich op dit vlak problemen voordoen zoals overgevoeligheid voor geluid, waardoor kinderen zich niet kunnen concentreren in de klas. Ook komen deze en motorische problemen veelvuldig voor bij kinderen met autisme spectrumstoornis (ASS) en ADHD.

Alle kinderen (0-18 jaar oud) kunnen bij mij terecht voor kinderfysiotherapie. Ik kan iets voor u en uw kind betekenen van baby’s met een voorkeurshouding tot tieners met hoofdpijn, tot groeipijnen, sportblessures tot advies en oefeningen na een botbreuk, maar ook voor schrijfproblemen of problemen met de (senso)motorische ontwikkeling.

Ik behandel zowel in de praktijk als aan huis indien geïndiceerd.”

Wie is Marjolein?

“Informatie volgt snel! ”

.

.

.

.

.

.

“”

Wie is Shannon?

“Mijn naam is  Shannon Welgraaf, ik ben getrouwd met Dennis en we hebben 2 kinderen, Robin en Jamie welke allebei ook fysiotherapeut zijn geworden. Sinds 2020 ben ik werkzaam voor Weeda van den Berg fysiopraktijken als bekkenfysiotherapeut.

Al 24 jaar lang werk ik met volwassenen die o.a. last hebben van poep en plasproblemen, omdat dit goed te behandelen is met oefeningen en adviezen ben ik mezelf verder gaan specialiseren zodat ik ook kinderen met poep en plasproblemen kan behandelen.

Sinds 2023 ben ik kinderbekkenfysiotherapeut. Dit wil zeggen dat ik naast kinderen die poep en plas problemen hebben ook kinderen kan helpen die moeite hebben om zindelijk te worden of in hun bed plassen. Dit doe ik door deze kinderen oefeningen en adviezen aan te leren zodat ze geen poep of plas verlies meer hebben.”

“Heb jij misschien een van de bovenstaande problemen, of als je herkend dat je kind dit heeft. Bel dan gerust voor een afspraak dan kunnen we samen kijken of ik jou/ jullie kan gaan helpen!”

Wie is Nicole?

“Mijn naam is Nicole Fehling en kom uit Hellevoetsluis. Mijn afstudeerstage heb ik bij Weeda van den Berg fysiopraktijken gelopen en ben sinds november 2021 in dienst als fysiotherapeut. Ik heb veel affiniteit met kinderrevalidatie en ben dan ook in 2022 gestart met de Master Kinderfysiotherapie. Elk blok sluiten we een leeftijdscategorie, met de daarbij horende klachten, af waardoor je voor steeds meer klachten bij mij terecht kan. Dit gebeurt uiteraard met ondersteuning van mijn collega kinderfysiotherapeuten. ”

“Mij ga je veel zien in de praktijk! Misschien kijk ik met een van de kindertherapeuten mee wanneer ze jou behandelen. Maar het kan ook zijn dat ik je behandel wanneer de klacht in mijn kennisgebied valt!”

Wie is Jackie?

“Mijn naam is Jackie Overheid. Ik ben geboren en getogen in Hellevoetsluis. Je kunt mij in mijn vrije tijd vinden in de sportschool en langs de verschillende sportvelden van Hellevoetsluis. Daarnaast vind ik het ook gezellig om op stap te gaan met mijn vriendinnen.

Ik ben gespecialiseerd in sportgerelateerde klachten bij kinderen. Dus iedereen tot 18 jaar is bij mij aan het juiste adres voor klachten ontstaan bij voetbal, tennis, fitness & uiteraard alle andere sporten! Dit is uiteraard heel breed dus zowel bij een afgescheurde kruisband als een tennisarm kun je bij mij terecht.”

“Jong geleerd is oud gedaan! Maar dat betekent wel dat je vrij moet kunnen bewegen. Ik help je weer terug te komen op het veld of in de zaal!”